Zupy
- zupa toskańska
- krem z buraków
- zupa meksykańska
- krem z ogórków kiszonych
- bulion z pora
- francuska zupa cebulowa
- krem paprykowo-pomidorowy
- barszcze czerwony z pierożkiem/uszkami
- krem brokułowy
- Złoty rosół z szafranem
- bulion wołowy z pierożkiem
- krem z dyni (sezonowa)
- krem marchewkowy
- zupa czosnkowa
- kremowa zupa z zielonego groszku
- żurek staropolski
- krem z kiszonego ogórka
- zupa gulaszowa
- zupa ogonowa
- chłodnik
Dania główne
- karkówka w miodzie, ziemniaki opiekane
- polędwiczki wieprzowe z żurawiną, ziemniaki opiekane
- dorsz podawany na kaszotto z grzybami
- roladka schabowa z kolorową papryką, ziemniaki
- roladka wieprzowa z owczym serem w sosie malinowym, ziemniaki
- roladka wieprzowa z boczkiem i śliwką w sosie z grzybów leśnych, podane z risotto
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, ziemniaki
- filet drobiowy z owczym serem, ziemniaki opiekane, grillowane warzywa
- rolada śląska, kluseczki ziemniaczane, czerwona kapusta
- pstrąg grillowany, ziemniaki opiekane, salsa paprykowo-pomidorowa
- wieprzowina w sosie śliwkowym, ziemniaki opiekane
- schab pod beszamelem, ziemniaki opiekane (papryka, cebula, pieczarki)
- schab lub wieprzowina w sosie myśliwskim, ziemniaki
- kurczak w płatkach kukurydzianych z migdałami, ziemniaki
- kieszeń drobiowa z mozarellą i pomidorkiem pod beszamelem, ryż curry
- filet drobiowy w cieście musztardowym, ryż z zielonym groszkiem
- roladki drobiowe z twarożkiem w sosie bazyliowym z kluseczkami
- makaron tagiatelle z borowikami i boczkiem, pietruszką, oprószone oscypkiem
- polędwiczki wieprzowe sosie borowikowym/kurkowym ( w sezonie świeże grzyby)
- roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
- roladka z pieczarkami
- schab w sosie pieczeniowym lub grzybowym
- polędwiczka wp. w boczku, z burakami i pikantną maliną
Desery
- Semifredo chałwowe
- Szarlotka
- Pascha – sernik żydowski
- Słoiczek szczęścia (konfitura, ricotta)
- Pannacotta
- sernik
- gorące maliny
- lody
- pucharek ricotta
Scroll to top